Арештували приховані активи дружини Медведчука на сотні мільйонів

Арештували приховані активи дружини підозрюваного у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині.

Накладено арешт на акції Оксани Марченко, яка володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур, повідомила 2 червня Служба безпеки України. Загальна вартість заблокованих активів становить майже 740 млн грн.

"Ідеться про корпоративні права в АТ "Ексімнафтопродукт", ПрАТ "Синтез Ойл", ПрАТ "Синтез Транзит", ТОВ "Укрлоудсистем", АТ "Одеснафтопродукт", ПрАТ "Чорноморський паливний термінал" та ТОВ "Альбіон Коммодітіз". Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави. Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря", ідеться в повідомленні.

Марченко є фігуранткою у справі про фінансування російських окупаційних угруповань.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру в фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. Санкція статті передбачає покарання до 8 років тюрми.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Торік у квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Оксана Марченко втекла в Росію.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

У січні президент позбавив громадянства України народних депутатів Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

11 квітня Служба безпеки України оголосила Марченко в розшук. Суд також арештував приховані активи дружини Медведчука на понад 440 млн грн.