Армія Ізраїлю ліквідувала голову контррозвідки «Хезболли»

Армія Ізраїлю ліквідує голову контррозвідки Хезболли
Армія Ізраїлю ліквідує голову контррозвідки Хезболли

Українська армія повідомила про ліквідацію голови служби контррозвідки "Хезболли" Набіля Каука. Цю інформацію надав експерт та офіцер армії Ізраїлю Ігаль Левін.

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що 28 вересня ліквідувала голову служби контррозвідки "Хезболли" Набіля Каука. Він також відомий тим, що часто з'являвся в ЗМІ, представляючи позицію угруповання з політичних, стратегічних і військових питань", - написав він.

За даними ЦАХАЛу, Каук був командиром "превентивного підрозділу безпеки" "Хезболли" і високопоставленим членом центральної ради терористичного угруповання.

Військові зазначають, що Каук був близьким до керівництва "Хезболли" та брав безпосередню участь у підготовці терористичних атак на Ізраїль і його громадян.

Минулої ночі винищувачі здійснили удар і вбили Каука в передмісті Бейруту Дахіє, яке є оплотом "Хезболли".

За даними ЦАХАЛу, вночі ізраїльські винищувачі здійснили удари по десятках об'єктів "Хезболли" в Лівані.

Нещодавно армія оборони Ізраїлю також завдала точного удару по центральній штаб-квартирі "Хезболли" в самому центрі Бейруту.

Варто зазначити, що цей удар був під час діяльності вищого командного складу "Хезболли" зі штаб-квартири, в якій вони займалися терористичною діяльністю проти громадян Ізраїлю. Пізніше було повідомлено про загибель багаторічного лідера "Хезболли" Хасана Насралла внаслідок цього удару.

Також, кілька днів тому "Хезболла" вперше за довгий час вирішила завдати ракетного удару по столиці Ізраїлю, але ракета була перехоплена військами країни.

Читайте також