Атака дронів на столицю та Білорусь підняла в небо винищувачі: головне за ніч

Атака дронів на столицю: руйнування і хаос
Атака дронів на столицю: руйнування і хаос

У ніч на 5 вересня відбулися вибухи в Житомирі та Києві. Глава міста Кличко пояснив, чому Польща не збиває ракети з Росії. Ворожі дрони проникли в Білорусь. Морські безпілотні апарати напали на Новоросійськ.

У Києві тривала повітряна тривога протягом восьми годин

Сьогодні, 5 вересня, вранці в Києві почулися звуки вибухів, які, за попередніми даними, пов'язані з роботою систем протиповітряної оборони (ППО). О 06:42 мер Кличко підтвердив роботу ППО.

Мешканці столиці повідомляють про численні вибухи та звуки, що свідчать про активну роботу ППО. Жителів Києва просять залишатися в укриттях і слідкувати за офіційними повідомленнями.

О 8:00 ранку декілька дронів все ще перебувають у повітряному просторі над столицею.

У Житомирі відбулися вибухи

О 3:14 в Житомирі пролунали дуже сильні вибухи. Тривогу у місті оголосили о 1:00. Повітряні сили попередили про кілька ракетних ударів у напрямку міста. Зараз у повітряному просторі України все ще знаходяться ворожі дрони.

Дональд Туск пояснив, чому Польща не збиває російські ракети

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск в ході свого візиту до Молдови пояснив причини, чому Польща не збиває російські ракети, які іноді потрапляють у її повітряний простір. Туск зазначив, що Польща не перебуває у стані війни, тому важливо зважати на те, що об'єкт, який порушує повітряний простір країни, може бути як загрозливим або ворожим, так і цивільним.

Вночі в Білорусі збивалися російські ракети

У ніч на 5 вересня 2024 року близько 01:00 два ударних дрона "Шахед" злетіли з Чернігівської області України і вторглися до Гомельської області Білорусі.

За даними джерела "Беларускі Гаюн", у відповідь на загрозу білоруські військові підняли у повітря винищувачі. О 01:30 з аеродрому Барановичі був піднятий черговий винищувач для перехоплення дронів. В Гомельському районі почулися вибухи, що свідчать про активну роботу по врятуванню від дронів.

Російська влада повідомила про атаку морських дронів на Новоросійськ

У ніч на 5 вересня мер Новоросійська Андрій Кравченко повідомив про атаку морських дронів на місто. Окупаційна влада стверджує, що місто атакують морські дрони. Росіяни повідомляли про відбиття нападів безекіпажних катерів і закликали мешканців першої берегової лінії не виходити на вулицю.

Читайте також