Атака на Тернопіль: стан повітря в більшості районів нормалізувався

Повітря в Тернополі нормалізувалось після атаки
Повітря в Тернополі нормалізувалось після атаки

Стан ситуації з вмістом хлору та соляної кислоти в повітрі Тернополя залишається нормальним станом на 18:00 середи. Лише в окремих мікрорайонах навколо Тернопільського ставу спостерігається незначне перевищення показників. Про це повідомили з Тернопільської обласної військової адміністрації.

«Не виявлено перевищення також за результатами моніторингу Козівського та Теребовлянського відділів Тернопільського міськрайонного центру. Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують проводити заміри якості повітря та води», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що вночі на 20 серпня в Тернопільській області сталася пожежа під час повітряної тривоги. У Тернополі протягом ночі у вівторок загорілася ємність із паливно-мастильними матеріалами внаслідок удару російської ракети. До ліквідації пожежі залучили більше 20 одиниць техніки та понад 90 рятувальників, а також два пожежні потяги зі Львова та Тернополя. Пожежу локалізували о 6:50, а о 14:40 погасили її повністю.

Спочатку повідомлялося, що заміри повітря нічого не показали після пожежі та нічної атаки. Проте пізніше виявилося, що після атаки РФ вміст хлору в повітрі перевищено від 4 до 10 разів. 

На ранок середи екологічні системи Тернополя показували, що повітря в місті чисте. Але ще чекали на дані щодо концентрації окремих елементів, зокрема хлору. 

Читайте також