"Атакують просто в лоб" – офіцер ЗСУ розповів подробиці боїв на Донбасі

Російські окупанти атакують ЗСУ на Донбасі просто в лоб. Наступають хвилями, абсолютно не зважаючи на втрати.

Намагаються розрізати наше угруповання між Сіверськом та Бахмутом, а Вугледар вони просто рівняють із землею, заявив офіцер 54-ої бригади ЗСУ Олександр Афанасьєв в ефірі Апостроф ТV.

"Був випадок біля Кремінної, де вони намагалися потрапити на наші позиції в українській формі. Тому зараз знищується будь-який військовий, який іде з того боку, незалежно від того, в якій він формі", заявив офіцер.

При цьому росіяни здаються в полон тільки, якщо у них зовсім немає виходу. Вони настільки просякнуті пропагандою, що не складають зброю добровільно.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Торкнувся офіцер й теми передачі західних танків Україні.

"Передача західних танків це круто. Проте поки що головним постачальником танків є Росія. Зараз підійшла відремонтована техніка, яка була захоплена під час літнього наступу. Військові, які вміють працювати на радянських танках, легко навчаться воювати на західних. Сучасну техніку буде легше ремонтувати", наголосив Афанасьєв.

За його словами, зараз у ЗСУ необхідна зброя є, але потрібно більше боєприпасів.

Росія прагне завершити окупацію Донецької і Луганської областей.

Туди окупанти нагнали 374 батальйони. Водночас, втрати російської армії на Донбасі в сім разів перевищують втрати Збройних сил України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. За його словами, росіяни вже стільки часу намагаються на цих напрямках досягти успіху, але у них нічого не виходить.