Аудитор "великої четвірки" допоможе Міноборони позбутися "слабких місць" в управлінні ризиками

Аудитор «великої четвірки» переглядає ризики
Аудитор «великої четвірки» переглядає ризики

Міністерство оборони України залучило компанію "Велика четвірка" для вдосконалення своєї системи управління ризиками та відповідності вимогам. Це оголосили у Міноборони.

Велика четвірка - це чотири найбільші компанії у світі, які спеціалізуються на аудиторських та консалтингових послугах.

Міноборону надають підтримку програми Спеціального радника з питань оборони Великої Британії, яка фінансується урядом Великої Британії і Північної Ірландії.

Хочемо продемонструвати суспільству і партнерам ефективність наших трьох ліній захисту в управлінні ризиками. Компанія "Великої четвірки" вже проаналізувала службу внутрішнього аудиту відомства, що виконує функцію третьої лінії захисту. Зараз розпочинаємо другий етап, під час якого концентруємося на підвищенні ефективності перших двох ліній захисту

Компанія "Велика четвірка" буде аналізувати систему управління ризиками та відповідності вимогам, а також перевірити, чи відповідає управління ризиками міжнародним стандартам.

Рекомендації, які надасть компанія, дозволять усунути виявлені "слабкі місця", завдяки впровадженню кращих світових практик. Це допоможе зменшити ризики порушень і покращити контроль за дотриманням норм.

"Це сприятиме підвищенню прозорості та відповідальності в управлінських процесах Міноборони, а також зміцненню довіри з боку міжнародних партнерів", - зазначив заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер.

Читайте також