Авіація та артилерія ЗСУ вдало відпрацювали по позициях ворога: що знищили

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників і ворожу техніку.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника й два удари по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки. Про це у неділю, 29 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили дві радіолокаційних станції ворога й склад боєприпасів.

За наявною інформацією, із місцевих лікарень Каховки та Нової Каховки російські окупанти вивезли усе медичне обладнання до Новотроїцького Херсонської області.

"Медичні заклади у зазначених містах окупаційна влада закриває всупереч раніше наданим обіцянкам. Персонал поставили перед фактом переведення або звільнення", ідеться в повідомленні.

Росія може провести кілька етапів наступальних операцій, кульмінацією яких стане повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Ці етапи вимагатимуть від шести до 12 місяців. Проте малоймовірно, що окупанти зможуть здобути позиції. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські сили намагаються перешкодити Україні повернути собі ініціативу, можливо напередодні запланованого вирішального наступу Росії на Донбасі.