«Азов» взяв у полон росіянина, підрозділ якого розстрілював українських полонених

Підрозділ Азов розстрілює українських полонених
Підрозділ Азов розстрілює українських полонених

Українським військовим, які були взяті в полон російськими окупантами у Нью-Йорку, спершу загрожували посмертними знущаннями, а потім розстріляли. Про це повідомили бійці 12-ої бригади спеціального призначення "Азов".

"Дрон зафіксував момент жорстокого злочину окупантів. Росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових одного з суміжних підрозділів", - йдеться у дописі.

Після цього, бійці "Азова" разом з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли в полон одного з окупантів, якого вдалося знайти. Саме він з групи розстрілявших українських військових.

Полонений росіянин на допиті свідчив про систематичні вбивства полонених, які вчиняє його підрозділ. При цьому, він підтвердив, що російські військові навіть вбивають своїх солдатів за відмову брати участь в "м'ясних" штурмах.

Омбудсман України Дмитро Лубінець вже висловив свою реакцію на цей злочин.

У своїй якості Омбудсмана України, він вимагає, щоб міжнародна спільнота реагувала на ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і міжнародного гуманітарного права. Тому він відправляє листи до ООН та МКЧХ (Червоний Хрест) з проханням розглянути цей випадок в Нью-Йорку.

Лубінець також зазначив, що така поведінка російських військових можлива тільки за підтримки їхніх керівників, тому необхідно фіксувати та розслідувати кожен злочин і накладати належне покарання.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також звернувся до ООН та МКЧХ щодо розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

Зазначимо, що незалежна міжнародна комісія ООН, що розслідує порушення в Україні, знайшла нові докази про катування українських цивільних і військовополонених Росією на окупованих територіях України і в РФ.

Читайте також