Байден детально пояснив своє рішення про вихід з передвиборчих перегонів

Байден детально пояснює своє рішення
Байден детально пояснює своє рішення

Президент США Джо Байден вперше детально пояснив, чому відмовився від участі у президентських виборах цього року.

В інтервʼю CBS він заявив, що багато демократів у Конгресі вважали, що його кандидатура негативно вплине на результат голосування.

За словами Байдена, опитування показували, що він разом із кандидатом від республіканців Дональдом Трампом йде "нога в ногу" і так було б до самих виборів у листопаді. Тепер же, каже президент США, його однопартійці можуть зосередитися на головному завданні: перемогти Трампа.

"Я хвилювався, якщо я залишуся в перегонах, це буде тема. Ви брали б у мене інтерв’ю на тему: "Чому Ненсі Пелосі сказала, чому зробила то…". І я подумав, що це справді відволікатиме", – пояснив Байден.

Лідер США - "перехідний президент"

Також лідер США сказав, що на момент участі у виборах 2020 року він вважав себе "перехідним президентом". Він додав, що "навіть не може сказати", скільки йому років.

Джо Байден відмовився від участі у президентських виборах

Джо Байден вперше детально пояснив, чому він вирішив відмовитися від участі у президентських виборах цього року. За його словами, багато демократів у Конгресі вважали, що його присутність на списку кандидатів може негативно вплинути на результат голосування. Натомість він вирішив дати можливість своїм однопартійцям зосередитися на головному завданні - перемозі над Дональдом Трампом. Байден також пояснив, що боявся, що його залишання в перегонах стане предметом суперечок і тому вирішив діяти інакше. Він також зазначив, що на момент участі у виборах 2020 року він вважав себе "перехідним президентом" і навіть не може сказати, скільки йому років.

Джерело: ZN.UA

Читайте також