Байден зробив важливу заяву щодо України

Байден зустрічається з Зеленським на саміті
Байден зустрічається з Зеленським на саміті

Байден: Захід не піде від України

Президент США Джо Байден заявив, що Захід "не піде" від України, незважаючи на повномасштабне російське вторгнення. Він зробив це заяву під час церемонії пам'яті 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. "Ми не підемо, бо якщо ми це зробимо, Україна буде підкорена, і на цьому це не закінчиться. Сусіди України будуть під загрозою, під загрозою буде вся Європа", - зазначив Байден.

Він також наголосив на значенні свободи і демократії і зазначив, що "темні сили", з якими боролися союзники у Другій світовій війні, не зникли. Прикладом тому є російське вторгнення в Україну. "Українці воюють з неймовірною хоробрістю, зазнають важких втрат, але ніколи не втрачають духу. Вони завдали Росії надзвичайних втрат. США, НАТО та коаліція із понад 50 країн стоятимуть міцно на боці України", - додав Байден.

Президент закликав Захід не дозволяти Росії загарбати Україну, оскільки це означатиме забуття героїв Нормандії. Він закликав всіх відстоювати свободу і демократію і зробити вибір відповідним. "Моя відповідь "Так" і це може бути лише "Так", - підкреслив Байден.

Джерело: УНІАН

Читайте також