Без ТЦК та ВЛК: у "Дії" запустили рекрутинг до Армії дронів

Запуск рекрутингу до Армії дронів
Запуск рекрутингу до Армії дронів

Українці мають змогу приєднатися до підрозділів операторів безпілотників через програму "Дія".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Тепер подати заяву до підрозділів операторів безпілотників можна в кілька кліків без відвідування ТЦК та проходження військово-лікарської комісії.

У "Дії" можна самостійно вибрати напрямок, що пов'язаний з БПЛА - від оператора будь-якого дрону до інженера, його придатність до служби підтверджується одним кліком.

Дія запустила нову послугу

Для цього потрібно виконати такі дії:

  • Оновити додаток "Дія";
  • Натиснути Сервіси - Вступити в Армію дронів;
  • Вибрати спеціальність.

Після подання заяви у додатку "Дія" військовозобов'язаний проходить співбесіду та підписує контракт. Базова військова підготовка проходить за обраною спеціальністю.

Міністр Федоров зазначив, що рекрутинг у додатку "Дія" схожий на пошук роботи на сайті з вакансіями. В додатку потрібно вибрати бригаду або підрозділ, до якого бажає потрапити військовозобов'язаний і надіслати заяву.

"Самостійно вибираєте напрямок, пов'язаний з БПЛА - від оператора будь-якого дрону до інженера. Далі рекрутер запрошує вас на співбесіду і підрозділ підписує з вами контракт. Це все. Дрони стали геймчейнджерами на полі бою, птахи за кілька тисяч знищують техніку за мільйони. Ставайте частиною війни технологій - подавайте заяву про рекрутинг у Дія, щоб бачити результати своєї роботи у новинах", - додав міністр.

Нагадаємо, топ професій у військових рекрутингових центрах.

Читайте також