Бійці ГУР знищили дорогий російський ЗРК «Оса» дроном за кілька сотень доларів

Знищений ЗРК «Оса» українським дроном
Знищений ЗРК «Оса» українським дроном

Спеціальні підрозділи "Крила" Головного управління розвідки Міністерства оборони України знайшли і знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Оса". Військові про це повідомили на сторінці в Telegram та опублікували відео.

«Вартість ворожого автоматизованого ЗРК – 10 мільйонів доларів. Вартість FPV-дрона, яким розвідники спалили "Осу", – кілька сотень доларів. Уроки цікавої математики триватимуть!», - зазначили в управлінні, опублікувавши відео успішного удару по ворожій техніці.

Зенітно-ракетний комплекс "Оса" - це мобільна система короткого радіусу дії для протиповітряної оборони, яка була розроблена ще в Радянському Союзі і активно застосовується збройними силами РФ. Його призначенням є знищення літаків, гелікоптерів, крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів та інших повітряних цілей на малих висотах.

"Оса" є унікальною системою, оскільки вона об'єднує всі компоненти протиповітряної оборони на одній мобільній платформі, що дозволяє їй діяти автономно і швидко пересуватися на полі бою. Зараз комплекс використовується Росією в Україні, але через свою застарілу технологію та сучасні контрзаходи його ефективність знижується.

Командувач Силами безпілотних систем ЗСУ, полковник Вадим Сухаревський повідомив, що українські військові отримають багатофункціональні морські безпілотні апарати.

Українські "дрони-дракони" страшенно бентежать окупантів. Вони поливають російські позиції спеціальним пилком, який горить з високою температурою.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило знищення російського літака Су-34 та складу бойового комплекту на аеродромі "Морозовськ" у Росії.

Читайте також