Біля Італії затонула яхта з 22 людьми. Серед зниклих безвісти – відомий мільярдер

Біля Італії затонула яхта - пошукова операція
Біля Італії затонула яхта - пошукова операція

У морі біля італійського міста Палермо затонула яхта на якій перебували 22 людини. Одна людина загинула, а шістьох людей вважають зниклими безвісти. Серед зниклих є британський мільярдер Майк Лінч. Італійська берегова охорона повідомила, що на борту яхти були громадяни різних країн. Перед затонуванням вдалося врятуватися 15 людям, включаючи дитину.

Місцеві рибалки спочатку побачили факел у морі, але через шторм вони вирішили зачекати. Пізніше вони побачили залишки від яхти.

За інформацією Reuters, наразі не оприлюднено імена загиблих і зниклих безвісти, але людина, знайома з операцією рятування, підтвердила, що шукають Майка Лінча. Цю інформацію підтвердили також джерела ВВС.

Біографія Майка Лінча

Майк Лінч є відомим британським технологічним підприємцем. Він створив найбільшу програмну фірму Autonomy на основі свого новаторського дослідження в Кембриджському університеті. У 2006 році Лінч був нагороджений Орденом Британської імперії за заслуги у сфері підприємництва. Він також був членом науково-технічної ради при тодішньому премʼєр-міністрі Девіді Кемероні і членом Королівського товариства.

Лінч також фігурував у справі про шахрайство, пов'язаного з купівлею Autonomy компанією Hewlett-Packard, проте з нього вже зняли всі звинувачення.

На іншу тему, з Маямі вирушив у перший рейс найбільший круїзний лайнер у світі, який, за словами екологів, спродукує велику кількість викидів парникових газів під час 7-денної подорожі.

Також у Фінляндії стає популярним новий вид туризму - морозний туризм, який включає пірнання у воду при низькій температурі, прогулянки кригою та інші холодні розваги.

Читайте також