Біля узбережжя Філіппін затонув танкер із 1,4 млн літрів мазуту на борту

Танкер затонув біля філіппінського узбережжя
Танкер затонув біля філіппінського узбережжя

Танкер MT Terra Nova затонув у Манільській затоці біля узбережжя Філіппін. На борту було 1,4 млн літрів мазуту. За даними ABS-CBN News, 17 членів екіпажу вдалося врятувати, одна людина зникла безвісти. У пошуках утонулого ускладнюється штормом, який обрушився на Манілу. Також в районі, де стався інцидент, триває сильний дощ.

Попередньо відомо, що танкер намагався стопорити розлив мазуту. Причина розливу не вказується, але нафтова пляма вже розтяглася на 3,7 кілометра у східному та північно-східному напрямках через сильну течію. Для укриття плями викликали морських природоохоронців.

Представник берегової охорони Філіппін, Армандо Баліло, попередив, що якщо все пальне витече, це стане найбільшим розливом в історії країни і може негативно вплинути на Манільську затоку.

Раніше стався подібний інцидент

Вже в минулому був випадок, коли танкер Delfi сів на мілину біля Одеси. Судновласник не позволив екіпажу покинути судно, а рятувальні катери були відправлені через шторм. Було також виявлено, що у судна відсутні реєстраційні документи. У вересні 2021 року колишнього капітана порту "Південний" звинуватили у службовій небрежності, яка призвела до розливу нафтопродуктів з танкера Delfi. В результаті витоку нафтопродуктів з борту судна було забруднено морське середовище в окрузі Кримсько-Чорноморського округу, де було виявлено значні перевищення концентрації нафтопродуктів у морській воді.

Читайте також