Білорусь вперше застосувала авіацію для збиття «шахедів» – «Гаюн»

Вперше авіація збила «шахедів» – «Гаюн»
Вперше авіація збила «шахедів» – «Гаюн»

У Білорусі вперше використали авіацію для знищення російського дрона-камікадзе, який знову залетів на їхню територію. Про це повідомляє моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн".

За даними аналітиків, вночі 29 серпня під час атаки Росії на Україну один з бойовиків знову влетів на територію Білорусі в Ельському районі.

За даними моніторингу, військові винищувачі Білорусі протягом 20 хвилин переслідували дрона і близько 03:55 в Ельському районі області Гомеля місцеві жителі чули щонайменше два вибухи і спостерігали яскравий спалах на небі.

Таким чином, це, ймовірно, перший випадок, коли винищувач Беларусь зробив спробу знищити реальну військову ціль у повітрі - російський дрон-камікадзе типу "Шахед" - заявляє "Беларускі Гаюн".

Варто зазначити, що ірано-російські дрони вже не раз вилітали на територію Білорусі під час атаки.

Нагадаємо, ніч на 29 серпня на окупованій території Заходу України відбулася нова атака ракетами та дронами. Українська протиповітряна оборона збила дві керовані ракети Х-59/69 та 60 військових БПЛА "Шахед-131/136". Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Росія влаштувала атаку, випустивши три керовані ракети Х-59/69 та дві невстановленого типу ракети з повітряного простору Курської та Білгородської областей. Крім того, було запущено 74 дрони "Шахед" з Приморсько-Ахтарської, Курської та Єйської баз.

Раніше повідомлялося, що під час атаки у Голосіївському районі Києва впали уламки БПЛА на житлову забудову. Уламки пошкодили вікна та двері у квартирі на шостому поверсі. У Дніпровському районі уламки дрона впали на дитячий майданчик між будинками. За словами начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, уламки не спричинили руйнувань та постраждалих, там не було пожежі.

Читайте також

сьогодні, 11:09 1 переглянули