Блінкен розповів, в якому випадку США негайно завдадуть удару по Ірану

Уряд Сполучених Штатів Америки не виключає варіанту, при якому США почнуть військові дії проти Ірану.

Однак це станеться тільки в тому випадку, якщо Іран спробує отримати ядерну зброю, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Welt.

Під час свого візиту на Близький Схід 29 січня Блінкен в інтерв'ю арабським журналістам визнав, що Білий дім розглядає всі варіанти, включаючи військовий.

"Всі варіанти на столі" - сказав він у відповідь на питання, чи будуть США воювати з Іраном.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Втім, додав Державний секретар, кращий шлях лежить через дипломатію, хоча це буде складно. Іран мав шанс повернутися до ядерної угоди після зміни президента США, але Тегеран відмовився. Тому вже влітку 2022 року президент США Джозеф Байден не виключав удару по Ірану, якщо настане "крайній випадок".

У ніч з 28 на 29 січня в Ірані невідомий безпілотник завдав удару по заводу, де виробляють боєприпаси.

Крім того, під ударом опинилися військові, урядові та виробничі об'єкти в Тегерані, Решті, Хої, військова база в Кереджі та багатьох інших іранських містах. Передбачається, що атаковані були в тому числі об'єкти іранської ядерної програми.

У США вважають, що Ізраїль дійсно причетний до ударів по іранських військових об'єктах в ніч з 28 на 29 січня. Як мінімум, ураження безпілотником заводу боєприпасів в Ісфахані - це саме робота Ізраїлю.