Bloomberg: Союзники України помічають зміни у підході Києва до завершення війни

Українські союзники спостерігають за змінами у політиці Києва щодо закінчення війни
Українські союзники спостерігають за змінами у політиці Києва щодо закінчення війни

Офіційні особи Західних союзників України помітили зміну підходу президента Володимира Зеленського щодо завершення війни з Росією. Українські посадовці виражають готовність розглядати варіанти завершення конфлікту і визнають необхідність таких дискусій. Це стосується третьої зими війни та послаблення західної підтримки.

Зеленський наголосив на ключових вимогах України, що стосуються повного виведення російських військ з окупованих територій та вступу України до НАТО. Однак, за джерелами Bloomberg, він готує новий "план перемоги", який включає конкретні кроки для завершення війни.

Представники США запросили Київ сформулювати свої потреби на наступний рік, включаючи обладнання, промисловий розвиток та фінансову підтримку.

Питання членства України в НАТО також буде важливим елементом переговорів. Зазначається, що Байден під тиском щодо надання Києву запрошення приєднатися до альянсу. Однак, невірогідно, що це станеться, але це може бути використано як торгова карта під час переговорів з Кремлем.

Офіційний представник НАТО висловив сумнів стосовно зібрання всіх сторін за столом переговорів через неприйняття Росією членства України в НАТО.

Без конкретних доказів було зауважено, що Зеленський не готовий відмовитися від територіального цілісності. Президент України заперечив інформацію про "територіальні компроміси", які обговорювались міністром закордонних справ Андрієм Сибігою на зустрічах в ООН.

Читайте також