Бої на Харківщині: Сили оборони повідомили про втрати ворога

Військові техніки на Харківщині
Військові техніки на Харківщині

За добу у Вовчанську Харківської області російські загарбники відкрили вогонь по своїх же підрозділах. За цей час ліквідовано 22 окупанти, 61 поранений і двоє здалися у полон. Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) "Харків".

Вечірнього часу у Вовчанську противник намагався доставити особовий склад за допомогою автомобільної техніки, але був поразений вогнем і знищений. Також російські війська використали реактивні системи залпового вогню біля Агрегатного заводу, що призвело до втрат серед власних підрозділів. Зараз проводиться евакуація поранених та забезпечення з логістичними потребами.

Також ворог переміщує свій особовий склад неподалік від Глибокого, щоб поповнити некомплектність на передових позиціях. Виконує інженерну розвідку для пошуку нових маршрутів забезпечення. Приділяє основну увагу повітряній розвідці біля населеного пункту Тихе. Втім, Силам оборони України вдалося завдати значних пошкоджень і втрат ворожому особовому складу.

Протягом доби було 36 ударів дронами-камікадзе і 372 обстріли з боку окупантів. Також було кинуто керовані аеробомби (КАБи). Загалом, за цей час ліквідовано 22 окупанти, 61 поранений і двоє здалися у полон. Ворог також втратив 42 одиниці озброєння та військової техніки, включаючи артилерійські системи, автомобілі, спеціальну техніку і безпілотники.

Нагадаємо, що 14 і 15 вересня були бої біля Глибокого та Вовчанська, але наразі немає підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі.

15 вересня українські військові, які діють на півночі Харківської області, зазначили, що втрати російських військ падають протягом останніх двох тижнів, оскільки їм загрожує втрата безпілотників дальньої дії.

Читайте також