Бої за Бахмут: британська розвідка повідомила про ситуацію на передовій

У Бахмуті Донецької області тривають важкі бої. Водночас темпи російських атак дещо знизились порівняно з останніми тижнями.

Одним із ключових досягнень останніх українських операцій, ймовірно, було відкидання російських найманців групи "Вагнера" із важливої дороги, повідомляє у Twitter міноборони Великої Британії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Британська розвідка зазначає, що ця другорядна сільська дорога стала критичною лінією постачання українських захисників. Бойовики групи "Вагнера" раніше були за кілька сотень метрів від маршруту.

"26 березня 2023 року російські ЗМІ стверджували, що ПВК "Вагнера" повністю контролює заводський комплекс "Азом" на північ від центру Бахмута. Однак ця область, ймовірно, залишається спірною, як це було протягом останніх двох тижнів. Оскільки "Вагнер" підтвердив звільнення щонайменше 5 тисяч полонених бійців, нестача особового складу, ймовірно, заважає російським наступальним зусиллям у цьому секторі", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники концентрують найбільші свої наступальні спроможності на Бахмутському напрямку. Разом з тим вони акумулюють і всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут для інформаційно-психологічного підкріпленням військових дій, наголосила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

У вівторок, 28 березня, Повітряні сили знищили російський бомбардувальник Су-24М під Бахмутом на Донеччині. Відпрацювали по ворожому судні підрозділи зенітних ракетних військ.