Бої за Бахмут тривають: новини від ЗСУ з епіцентру бойових дій

Розпочалася 399-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка та їхні околиці. Завдяки професійним і злагодженим діям, протягом минулої доби підрозділи Збройних сил України відбили 57 атак противника на зазначених напрямках, повідомив уранці 29 березня Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут. Проте, наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Предтечине та Озарянівка Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Хромове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Шуми та Майорськ", йдеться у повідомленні.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Степове, Первомайське та Мар'їнка, але успіху не мав.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. На території Республіки Білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів територіальних військ збройних сил Російської Федерації. Противник також продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей", звітує Генштаб.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші захисники збили ворожі дрони типу "Орлан-10" та ZALA.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління ворога, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також зенітно-ракетний комплекс і склад боєприпасів.

Російські війська продовжили наступ в районі Бахмута. Не виключене їхнє перегрупування, щоб оновити сили та кинутися в новий наступ. Геолокаційні кадри, опубліковані 28 березня, свідчать про те, що російські війська, просунулися в південному Бахмуті та до Бахмутського міського ринку в центрі міста, повідомляє Інститут вивчення війни.

Рік тому в Бахмуті на Донеччині вирувало життя. Зараз місто фактично перетворили на руїни. Від серпня минулого року Збройні сили України мужньо тримають оборону, не даючи російським загарбникам окупувати Бахмут. Військовослужбовці з 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" показали, який вигляд місто зараз має з висоти пташиного польоту.