Болгарія виділила додаткові кошти для українських школярів

Українські школярі отримують додаткові кошти
Українські школярі отримують додаткові кошти

Уряд Болгарії затвердив виділення майже 300 тис. левів на безкоштовний транспорт до школи для учнів з України, які знаходяться у Болгарії на тимчасовому захисті. Про це повідомляє The Sofia Globe.

Тимчасовий уряд Болгарії на своєму засіданні затвердив суму в 297 674 лев (близько 151 тис. євро) для оплати транспорту до шкіл для учнів з України, які користуються тимчасовим захистом в країні.

Ці кошти будуть використовуватись на транспортування учнів з їхніх місць розміщення до навчальних закладів протягом наступного навчального року 2024/2025.

Більшість дітей навчаються в школах областей Бургас та Варна. Ті діти, які не змогли попасти до навчальних закладів у своїх районах, доводиться відвідувати навчальні заклади у віддалених місцях. Уряд Болгарії прийняв рішення надати додаткові кошти на організацію транспорту для забезпечення дітям доступу до освіти.

Фінансова допомога буде забезпечена з бюджету Міністерства освіти і науки Болгарії, а також з бюджету п'яти муніципалітетів: Несебира, Поморіє, Варни, Аксаково і Балчика.

Нагадаємо, що тимчасовий уряд Болгарії з 1 липня до 31 грудня 2024 року продовжив гуманітарну допомогу для українських біженців. Механізм надання допомоги біженцям з України був запроваджений у 2022 році.

Читайте також