Боротьба за вплив: Китай невдоволений зближенням КНДР і Росії - експосол

Переговори між КНДР та Росією
Переговори між КНДР та Росією

Український посол в Китаї Ігор Литвин повідомив, що Китай не задоволений зближенням Росії та Північної Кореї. Він зазначив, що Путін не відвідував КНДР 24 роки, але через необхідність озброєння підписав з нею договір. Литвин також вказав, що як тільки у Північної Кореї закінчиться старе озброєння, відносини між РФ та КНДР зміняться.

За розвідкою, декілька тисяч північнокорейських військовослужбовців проходять підготовку в РФ, можливо, для участі в бойових діях проти України.

Литвин також зазначив, що Росія та Північна Корея не мають іншого єднання, крім зацікавленості в озброєннях та солдатах. Він додав, що Китай не задоволений зближенням цих країн і старається повернути Північну Корею у свою сферу впливу.

За повідомленням Литвина, Північна Корея використовує відносини між Росією та Китаєм для своїх інтересів, отримуючи матеріальну допомогу з обох боків. Минулого року товарообіг між Китаєм та Північною Кореєю становив близько 3 млрд доларів.

Литвин припускає, що Китай не погодився на поставки озброєння з Північної Кореї до Росії. Він наголосив, що видно, як Китай переймається цими діями Північної Кореї, особливо великими поставками озброєння до РФ.

Читайте також