Боррель "найрішучішим чином" засудив удар РФ по "Епіцентру" у Харкові

Боррель

Високий представник ЄС засуджує обстріл Харкова російськими військами

Високий представник ЄС Жозеп Боррель рішуче засудив обстріл російськими військами Харкова, жертвами якого стали мирні жителі. Цей жахливий акт агресії, що спричинив загибель і поранення серед цивільного населення, включаючи удар по переповненому торговому центру, став ще одним свідченням військових злочинів Кремля.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Я найрішучишим чином засуджую сьогоднішні жахливі напади Росії на місто Харків, у тому числі на переповнений торговий центр, внаслідок яких загинули і були поранені мирні жителі", - зазначив Боррель.

Жозеп Боррель

Він наголосив, що всі винні у цих та інших злочинах на українській землі обов'язково понесуть заслужене покарання. Систематичні атаки на мирних жителів та цивільну інфраструктуру вкотре демонструють крайню необхідність для Європи невідкладно посилити підтримку України у сфері протиповітряної оборони. Ефективна ППО рятує життя та захищає українські міста від руйнувань, додав він.

Нагадаємо, 25 травня рашисти завдали удару РФ по "Епіцентру" в Харкові. Як повідомив мер міста Ігор Терехов зранку, 26 травня, кількість загиблих, на жаль, зросла.

Читайте також: