Британія заявила про поставки китайської зброї РФ: причини дій Шаппса - ЗМІ

Британія заявила про поставки китайської зброї РФ: причини дій Шаппса - ЗМІ

Лондон заявив про поставки Китаєм зброї Росії

Міноборони Великої Британії могло повідомити про поставки Китаєм зброї Росії на підставі отриманих даних про домовленості Сі Цзіньпіна та Володимира Путіна під час візиту останнього до Китаю для попередження Пекіна про можливі негативні наслідки.

Про це стверджує оглядач ZN.UA Володимир Кравченко в статті "Питання життя і смерті. Що слід знати про 'постачання' китайської зброї Росії".

"Велика Британія має чудові агентурні можливості. Але спецслужби традиційно захищають свої джерела й, побоюючись їх розкрити, дозовано діляться одержаними відомостями з іншими країнами", - вказує він.

Кравченко зазначає, що США, а також інші партнери Великої Британії не підтвердили цю інформацію.

Аналітик не виключає, що у керівника британського міноборони могло бути два мотиви для розголошення таких даних. Перший - блеф Лондона з метою підриву можливої співпраці Китаю з Євросоюзом, який спрямований на співпрацю з Пекіном.

Інше пояснення - політичний хайп. Уряд Ріші Сунака знаходиться в нестабільній ситуації, а Грант Шеппс не має шансів обратися до парламенту на наступних виборах. Тому він може використовувати тему китайської загрози для залучення уваги.

Незважаючи на те, що українські джерела не мають підтверджень про поставки китайської зброї Росії, Лондон надав чіткий сигнал Пекіну, який сприяє російській збройній промисловості технологіями.

Читайте також: