Британська розвідка назвала місто, навколо якого росіяни досягли значних тактичних успіхів

Британська розвідка назвала місто, навколо якого росіяни досягли успіхів
Британська розвідка назвала місто, навколо якого росіяни досягли успіхів

Російські війська зближуються до міста Вугледар

За даними британської розвідки, російські війська отримали значні тактичні успіхи біля Вугледара і тепер можуть скласти загрозу для цього міста. У розвідці наголошується, що російські окупанти довгий час намагалися захопити Вугледар, оскільки це відкриє їм шлях на південь Донеччини.

Досі всі напади закінчувалися для них великими людськими втратами й без значних територіальних досягнень.

Однак у серпні 2024 року російські війська змогли продовжити своє просування на схід і захід від Вугледара, захопивши прилеглі села Пречистівка і Водяне. Ймовірно, наступного місяця Росія продовжить свої спроби оточити Вугледар і загрожувати самому місту

Також, за даними аналітиків, російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Покровська і, можливо, захопили село Галицинівка.

Покровський напрямок є найгарячішим на фронті, тут тривають важкі бої. Заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін прогнозує серйозні наслідки для України у випадку втрати Покровська.

Російські окупанти також змогли здійснити просування на північ від Часового Яру, включаючи східну Григорівку.

Згідно з прогнозом газети The Telegraph, російські війська активно продовжують своє просування на напрямку Покровськ і можуть досягти міста до середини вересня, однак повне захоплення не вдасться.

Читайте також