Британська розвідка визначила реальну кількість ліквідованих "мобіків" у Макіївці

Російська Федерація втратила понад 300 військових унаслідок удару Збройних сил України по Макіївці неподалік Донецька 1 січня 2023 року.

Після удару військове відомство РФ зробило рідкісний крок, публічно визнавши, що воно зазнало втрат, заявивши про 89 убитих, повідомило 28 січня міністерство оборони Великої Британії у Twitter .

"Російські офіційні особи, ймовірно, дійшли висновку, що уникати коментарів в умовах широко поширеної критики на адресу російського командування з приводу інциденту було неможливо. За нашими оцінками, більшість із них, швидше за все, були вбиті або зникли безвісти, а не поранені", ‒ звітує британська розвідка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Різниця між кількістю жертв, визнаних Росією, і справжнім загальним числом убитих свідчить про присутність дезінформації в публічних заявах Москви. Зазвичай це відбувається через поєднання навмисної брехні, санкціонованої вищим керівництвом, та передачі неточних звітів молодшими чиновниками, які прагнуть применшити свої недоліки, оскільки їх можуть звільнити, зазначають у міноборони Великої Британії.

У новорічну ніч завдяки точному удару Збройних сил України у Макіївці вдалося ліквідувати майже 400 мобілізованих росіян.

Зазначалося, що російські солдати дислокувалися в будівлі місцевого професійно-технічного училища № 19, куди і поцілили наші захисники.

Спочатку Росія офіційно підтвердила загибель лише 63 військових. Згодом міноборони країни заявило, що кількість загиблих у Макіївці зросла до 89.