Бронювання правоохоронців: на сайті уряду з'явилася нова петиція

Бронювання правоохоронців: на сайті уряду з'явилася нова петиція

Збір підписів з приводу бронювання особового складу поліції та правоохоронних органів

На сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція, яка закликає забезпечити бронювання працівників Національної поліції та інших правоохоронних органів. Ця петиція в цілому співпадає з петицією щодо ДСНС.

Збір підписів розпочався 3 червня і триватиме ще 90 днів. Зараз вже зібрано близько 5 тисяч підписів.

«Наші працівники НПУ та інших правоохоронних органів ризикують своїм життям щоразу, виходячи на службу та добове чергування, а особливо під час воєнного стану в країні. Їх робота важлива тут! Щоб вони захищали нас тут, ми повинні надати їм можливість та забезпечити право виконувати свої обов’язки та функції», - йдеться в «поліцейській» петиції.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та інші представники влади поки не коментують цю ситуацію.

Нагадаємо, що 31 травня була зібрана петиція з вимогою забезпечити бронювання особового складу пожежної охорони, служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту. Ця петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів. На ранок 3 червня вона вже мала понад 30 тисяч підписів. Тепер її повинен розглянути Кабінет Міністрів.

Також варто згадати, що Верховна Рада України ухвалила в цілому закон щодо надання відстрочки від мобілізації працівникам Державної служби надзвичайних ситуацій.

Кабінет міністрів активно працює над впровадженням механізму електронного бронювання. Цей функціонал скоро буде доступний на порталі «Дія».

Читайте також: