Буде міркувати як людина: Google працює над новітньою технологією штучного інтелекту

Людина з думаючим мозком роздумує
Людина з думаючим мозком роздумує

Google розробляє штучний інтелект, який може міркувати як людина

Американська корпорація Google працює над технологією штучного інтелекту, яка зможе міркувати як людина. Про це повідомляє Bloomberg. За даними джерел, протягом останніх декількох місяців фахівці змогли досягти успіху в цьому напрямку. Програми, над якими вони працюють, підходять для вирішення складних завдань у галузі математики та комп'ютерного програмування.

«Як і OpenAI, Google намагається наблизитися до людського мислення, використовуючи техніку, відому як підказка ланцюжка думок, за словами двох людей», - зазначається у статті.

Автори статті підкреслюють, що деякі співробітники Google хвилюються, що їхня компанія відстає від OpenAI. Вже в вересні OpenAI презентувала модель o1, яка працює аналогічним чином. Це створює «новий фронт суперництва між технологічним гігантом і швидкозростаючим стартапом», - підкреслюють журналісти. Варто відзначити, що вже у 2023 році Google випустила чат-бот Geminy. Ця розробка вміє розуміти, узагальнювати, обробляти та комбінувати різні типи даних, включаючи текст, код, аудіо, зображення та відео.

Також варто відзначити, що американська компанія OpenAI, розробник ChatGPT, може стати однією з найцінніших у світі. Організація залучила інвестиції в сумі $6,6 млрд, завдяки чому її загальна вартість досягла $157 млрд. OpenAI вже отримала підтримку таких великих компаній, як Microsoft та Nvidia, а також венчурних інвесторів - Thrive Capital та Khosla Ventures.

Читайте також