"Буде новий Нюрнберг щодо рашистів" – Зеленський

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна доб'ється справедливих вироків для російських злочинців.

І буде новий Нюрнберг щодо оккупантів. Про це він сказав під час вечірнього звернення 31 березня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Головне слово сьогодні справедливість. Справедливість для нашої держави, для всіх наших людей, які втратили рідних, близьких, втратили здоров'я, дім, нормальне життя через російську агресію, через терор, терор окупанта", заначив Зеленський.

Він розповів про заходи, які відбулися в Бучі. Зокрема, перший Бучанський саміті Faces of Justice, присвячений обговоренню механізмів притягнення держави-агресора до відповідальності за злочини проти українського народу й людяності. У заході взяли участь глави іноземних держав та урядів, інші представники країн-партнерів та міжнародних організацій.

"Усе це щоб прискорити, зробити енергійніше глобальну роботу заради трибуналу щодо агресії Росії, заради нових ордерів від Міжнародного кримінального суду на арешт російських воєнних злочинців, заради законних і справедливих вироків, які мають отримати всі російські вбивці і кати. І вони отримають стовідсотково. Ми це забезпечимо. Знайдемо формати, знайдемо інструменти. Ми звільнимо нашу землю і всіх наших людей від російської неволі. І буде день, коли світ почує, що справедливість для України відновлено. Буде новий Нюрнберг щодо рашистів", зазначив Зеленський.

Міжнародний кримінальний суд може засудити російського президента Володимира Путіна за все, крім агресії проти України. Його треба судити за допомогою спеціального трибуналу, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Після рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна Україна не може йти на жодні компроміси із РФ. Адже саме Путін винен у тяжких військових злочинах на території України. Росія та її лідер мають понести відповідальність за скоєне, заявив президент Володимир Зеленський.