ЦАХАЛ озвучив, скільки дронів і ракет використав Іран для атаки на Ізраїль

Ізраїль знищив 99% повітряних цілей під час нападу Ірану

Вночі Іран атакував Ізраїль за допомогою 170 безпілотників, 30 крилатих і 120 балістичних ракет, повідомив речник ЦАХАЛ, Даніель Хагарі. Жоден зі збройних об'єктів не проник до повітряного простору Ізраїлю і всі вони були знищені за межами країни силами Ізраїлю та його союзників.

Жодна з крилатих ракет і жоден ід дронів-камікадзе не увійшли до повітряного простору Ізраїлю.

Іран також випустив 120 балістичних ракет, і деякі з них зуміли обійти протиповітряну оборону Ізраїлю. Зокрема, повідомляється про обстріл авіабази Неватім на півдні країни.

Атака Ірану на Ізраїль

Наслідками атаки стало серйозне поранення семирічної дівчинки з села біля міста Арад. Вона перебуває в реанімації. Крім того, щонайменше 31 людина постраждала на півдні Ізраїлю, зокрема, двоє дітей отримали тяжкі поранення.

Зазначимо, що ця атака Ірану є відповіддю на авіаудар за іранським консульством у Дамаску. США висловили свою підтримку Ізраїлю та його захист, але не планують брати участь у контратаці на Іран. Президент США, Джо Байден, повідомив прем'єр-міністру Ізраїлю, Біньяміну Нетаньяху, що США не нададуть допомогу у проведенні ізраїльського контрудару на Іран.