Час ідентифікації загиблих суттєво скоротили: як американські технології допомагають українській поліції

ДНК-лабораторії ANDE, які Нацполіція України отримала від США, дозволили скоротити час ідентифікації загиблих внаслідок бойових дій до 90 хвилин.

Використання новітніх технологій для збору, обробки та аналізу інформації щодо вчинених Росією воєнних злочинів дає змогу формувати повну та об'єктивну доказову базу для притягнення військових злочинців РФ до відповідальності. Про це під час зустрічі з директором Форуму дослідження поліцейської діяльності у США Чаком Векслером розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови Нацполіції Іван Вигівський, повідомляє пресслужба Національної поліції.

Він наголосив, що одним із пріоритетів у діяльності поліції є документування та розслідування воєнних злочинів, скоєних РФ. Він подякував американським партнерам за допомогу, яку вони надають Україні в цілому та Національній поліції зокрема.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами Вигівського, поліцейські не лише проводять слідчі дії, встановлюють воєнних злочинців, а й активно беруть участь у розмінуванні деокупованих територій.

"Вибухотехніки Нацполіції вже вилучили 204 тисячі різних боєприпасів і розмінували понад 19 тисяч гектарів території. Як правило, це деокупована територія, де перебував ворог: Київська, Херсонська, Харківська області та інші регіони держави. Після того, як ми виженемо ворога з нашої землі, цієї роботи стане ще більше", наголосив Вигівський.

Чак Векслер повідомив, що американські партнери і надалі готові підтримувати та допомагати українським поліцейським. Зокрема, за напрямками розмінування території та розслідування воєнних злочинів, збиранні доказової бази для притягнення воєнних злочинців РФ до кримінальної відповідальності.

Російський диктатор Володимир Путін у будь-який момент може постати перед Міжнародним кримінальним судом. Ті, хто вважає, що це неможливо, не розуміють історії. Про це сказав головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

Міжнародний кримінальний суд планує відкрити дві справи щодо воєнних злочинів, пов'язаних з вторгненням Росії в Україну.