"Це сміття людства": міністр закордонних справ Чехії викликав посла РФ через ракетний удар по "Охматдит"

Виклик посла РФ через ракетний удар
Виклик посла РФ через ракетний удар

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський відреагував на масштабну ракетну атаку Росії проти України, яка сталася 8 липня. Чеський дипломат ухвалив рішення викликати посла РФ до зовнішньополітичного відомства країни.

У своєму повідомленні в соціальній мережі Х Ліпавський українською мовою висловив своє обурення діями російських військових: "Убивці, які нападають на дітей у лікарні, – це сміття людства. Нехай перекаже це у Москву".

Ракетна атака Росії на Україну

Згідно з даними Повітряних сил України, вранці 8 липня російські війська здійснили масштабну ракетну атаку на територію країни. Атаки були спрямовані на Київ, Дніпро, Кривий Ріг і Донеччину. Українським силам оборони вдалося збити 30 з 38 ракет, які були випущені.

Серед цивільних об'єктів, що постраждали внаслідок обстрілу, стала дитяча лікарня "Охматдит" у Києві. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що ракетний удар спричинив пошкодження корпусу, де перебували діти на діалізі.

Також медичний центр у Дніпровському районі столиці зазнав пошкоджень. У Шевченківському районі Києва, на Сирці, ракета повністю зруйнувала один з під'їздів житлового будинку, під завалами опинилися люди.

Жертви і постраждалі

За інформацією Національної поліції України, в результаті російського ракетного обстрілу 8 липня загинули 42 людини, з них четверо – діти. Поранення отримали 190 осіб. Рятувальна операція надалі триває.

Читайте також