Головна

Чехія розповіла, чому відразу дві країни атакують її кіберпростір

Кібератака на Чехію: зображення спам-пошти

Розвідувальна діяльність Росії та Китаю загрожує безпеці Чехії

Директор чеської служби інформаційної безпеки (BIS) Міхал Куделка заявив про найбільшу загрозу для безпеки Чехії - це розвідувальна діяльність Росії та Китаю в кіберпросторі. За його словами, Росія спрямовує дезінформацію на послаблення волі населення допомагати Україні, створення невпевненості серед громадськості та підірвання довіри до держави. Міхал Куделка застерігає, що ця «безрозсудна війна» в інформаційному просторі може впливати на політичний клімат навіть у сильних демократіях.

Кіберфахівці з Росії та Китаю часто атакують Чеську Республіку, особливо державні установи, але також інші установи, і не раз успішно. Поки що немає жодних свідчень того, що ця політика зміниться.

Також Міхал Куделка зазначив, що Європейський Союз включив до списку санкцій російську інформаційну платформу «Голос Європи» і двох російських підприємців, що ведуть діяльність в Чехії. Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський підкреслив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові є свідченням того, як президент Путін прагне до миру. Ян Ліпавський намірений на наступній зустрічі НАТО в Празі домогтися підтримки колег для зупинки російського імперіалізму.

Читайте також: