Чи будуть відключення світла 10 вересня: прогноз «Укренерго»

Графік відключення світла 10 вересня
Графік відключення світла 10 вересня

Завтра, 10 вересня, не передбачається застосування заходів обмеження електроенергії. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Енергетики закликають бути економними у споживанні електроенергії протягом всієї доби. "Не вмикайте одночасно декілька потужних електроприладів у період з 8:00 до 22:00", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у всіх регіонах України впродовж доби 9 вересня не передбачається відключення світла.

Раніше народний депутат Сергій Нагорняк заявив, що найближчим часом графіки стабілізаційних відключень електроенергії не будуть застосовуватися.

Як повідомлялося, Центр протидії дезінформації представив кілька варіантів розвитку ситуації з електропостачанням в Україні в осінньо-зимовий період. Найоптимістичніший прогноз передбачає, що українці матимуть світло до 12 годин на добу.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук зазначив, що за сприятливих умов - стабільна робота 8-9 енергоблоків АЕС та відносно тепла зима - можливо відновити близько 3 ГВт із пошкоджених 6 ГВт потужності. У такому випадку відключення електроенергії триватимуть до 12 годин на добу.

За песимістичним сценарієм, якщо відновлять лише 2000 МВт, а працюватимуть 6-7 блоків АЕС при суворій зимі, українці можуть зазнати відключення світла до 20 годин на добу.

До слова, 8 вересня російські війська атакували енергетичну інфраструктуру в семи регіонах України. Зокрема, у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Читайте також

Обстріл Сум та Конотопа: головне за ніч
сьогодні, 08:31 100 переглянули
Послідовності обстрілів в Сумах та Конотопі
Росіяни обстріляли Суми безпілотниками
сьогодні, 02:21 215 переглянули
Снаряди обстрілюють Суми дронами