Чи почали ЗСУ бити по території РФ американською зброєю: аналітики дали відповідь

ЗСУ б'ють по РФ: аналітики розповіли
ЗСУ б'ють по РФ: аналітики розповіли

Українська армія вперше використала американську зброю проти Росії

Застосування американської зброї Українськими Збройними Силами на території Росії стало відомо з повідомлення незалежного аналітика OSINTdefender. Експерт ідентифікував уламки боєприпасів, які знайшли в Бєлгородській області, як керовані реактивні снаряди GMLRS, запущені з M142 Himars.

Це було перше застосування американської зброї від США українськими Збройними Силами проти Росії протягом ночі. Результати цієї атаки поки що невідомі, проте, схоже, щонайменше вісім ракет було запущено з Харківської області - пише експерт.

Німецький військовий оглядач також підтвердив ці дані і зазначив, що російські окупанти не змогли продовжити наступ на північ від Харкова завдяки силам Збройних Сил України. Він додав, що протягом останнього тижня українська армія в упевнено утриманні лінії фронту.

Адміністрація Джо Байдена послабила свою політику та дозволила Україні використовувати американську зброю проти російських цілей, що знаходяться біля прикордонних з Харківською областю районів. Це рішення значно посилює обороноздатність України та допомагає стримати спроби Росії вторгтися через кордон.

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Байдена і підкреслив, що це є важливим кроком для захисту українців.

Читайте також