Чи вдасться росіянам захопити Покровськ? Прогноз The Telegraph

Зображення бойовників в Покровську, Росії
Зображення бойовників в Покровську, Росії

Окупаційні війська РФ продовжують наближатися до міста Покровськ на Донеччині і можуть до нього дійти наприкінці вересня. Однак повністю його захопити їм не вдасться. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

The Telegraph зазначає, що відтоді, як російські війська захопили Авдіївку у лютому, вони повільно продовжують свій похід до Покровська. Проте з початком українського наступу на Курську область, російські сили почали рухатися швидше.

Український командир підрозділу розвідки повітряних сил, якому говорив The Telegraph, заявив, що ніколи раніше не бачив такої швидкості наступу російських військ. Він також пояснив, що українським силам оборони не вистачає артилерії, снарядів та безпілотників.

Найкритичнішою для нас є велика кількість російських солдатів. Вони переважають нас, щонайменше в п'ять разів, - заявив командир.

За останні три тижні російські війська продовжують наближатися до Покровська, рухаючись по залізничній лінії, яка прикриває їх піхоту.

На думку Центру оборонних стратегій, окупаційні сили зможуть досягти Покровська до середини вересня, але не зможуть його повністю захопити.

The Telegraph український командир зазначив, що російські війська намагаються прорватися на фланзі по дорозі до Покровська і ця спроба їм дуже успішна.

У той же час в російських військових блогерах є занепокоєння тим, що останнє наближення до Покровська було дуже швидким і вони підозрюють, що українські сили оборони готують пастку.

Основною метою Росії залишається захоплення Покровська в Донецькій області. Місто має велике значення як логістичний центр, і російські загарбники витрачають багато зусиль для його захоплення, навіть за рахунок ослаблення своїх позицій на інших фронтах, зокрема в Курській області.

У рамках цієї операції по захопленню Покровська, російські війська проводять дві ключові тактичні операції.

Читайте також