Чим відіпрати плями від трави, щоб тканина не полиняла: поради

Гарний настрій після відпочинку на природі можуть легко зіпсувати виявлені на одязі трав'яні плями.

Вони досить стійкі, тому погано піддаються пранню. Звісно, є багато засобів, які дійсно виводять забруднення, але разом із ними і малюнок та колір тканини. Щоб річ не полиняла, потрібно застосовувати особливі засоби, про які розповість Gazeta.ua.

Виявляється, що вирішити проблему з плямами від трави, що важко виводяться, під силу будь-якій господині. Для цього їй потрібно лише скористатися перевіреними способами.

Найпопулярнішим з них вважається той, що заснований на замочуванні та пранні. Підходить він для свіжих та невеликих забруднень.

Для цього потрібно:

замочити одяг у теплій воді, попередньо рясно натерши область забруднення господарським милом, і залишити на кілька годин; замити область плями, прополоскати річ; випрати оброблений одяг цілком, будь-яким зручним способом

Після того, як річ була випрана та висушена, слід перевірити, чи залишилася пляма. Якщо так, то всі маніпуляції слід повторити.

У разі, коли повторна процедура також не дала повноцінного результату, рекомендують скористатися наступними засобами.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Поварена сіль

У 1 склянці чистої води розчиніть 1 столову ложку солі. Нанесіть рідину на пляму від трави і не чіпайте річ протягом 40 хвилин.

Після відправте одяг у пральну машинку, встановивши потрібний для конкретного типу тканини режим. За необхідності повторіть процедуру до повного видалення плями.

Нашатирний спирт

Його можна використовувати навіть для чищення делікатних тканин. Для цього радять додати чайну ложку в склянку з теплою водою, після чого полити засобом, що вийшов, область забруднення і дочекатися, коли воно повністю вбереться в тканину.

Потім потрібно потерти оброблену ділянку господарським милом, почекати дві години, та випрати річ. Його застосовують лише на світлих тканинах.

Перекис водню

Він допоможе вивести трав'яні сліди з білого одягу, не зіпсувавши тканину. Потрібно нанести його на пляму, почекати трохи, змити водою і прополоскати одяг.

Сода

Цей засіб вважають ідеальним для тих, хто не знає, як відіпрати траву з виробів із щільних тканин. Потрібно розвести чайну ложку цього продукту невеликою кількістю теплої води, нанести на забруднення за допомогою щітки і розтерти. Потім слід почекати 30 хвилин і випрати річ цілком.

Жирна пляма на новому одязі не причина для паніки.

Усе можна виправити, якщо дотримуватись простих правил та діяти обережно. Вивести можна навіть застарілі плями. Для цього не потрібно дорогих спеціальних засобів.

Щоб плями виводити ефективно, потрібно дотримуватись кількох рекомендацій.