Ціни на картоплю, помідори, часник, яблука: чи варто шукати дешеві продукти на ринку

Картошка, помідори, часник, яблука на ринку
Картошка, помідори, часник, яблука на ринку

Українці активно готуються до зими і запасають овочі та фрукти. Вони купують їх свіжими або варять консервацію. Багатьох цікавить, скільки коштує картопля, помідори, часник та яблука.

Хвиля провела дослідження цін на овочі та фрукти на одеському ринку "Привоз" і в супермаркетах. Незважаючи на очікування, різниця в цінах виявилася невеликою.

Картоплю (стару) на Привозі продають від 20 до 35 грн./кг, а середня ціна в супермаркетах - 26,32 грн./кг. Тобто, супермаркети пропонують ціну, яка на 4% нижча за середню ринкову ціну.

Ціни на картоплю

Ситуація з помідорами схожа. Вони коштують на Привозі від 50 до 120 грн./кг, а в супермаркетах середня ціна становить 74,63 грн./кг, що на 7% нижче середньої ринкової ціни.

Ціна на часник в супермаркетах виявилася значно вищою. На Привозі його можна придбати за 120 грн./кг, тоді як в супермаркетах середня ціна становить 163.53 грн./кг, що на 36% вище ринкової вартості.

Ціни на часник

Ціни на яблука практично однакові. На Привозі їх можна купити за 20-40 грн./кг, а середня ціна в супермаркетах становить 27,04 грн./кг, що лише на 1% більше ринкової ціни.

Раніше ми повідомляли, як відрізняються ціни на овочі для борщу на ринках і в супермаркетах.

Читайте також