Ціни на малину в Україні б'ють рекорди: вже втричі дорожче

Малина в Україні - ціна стрімко зростає
Малина в Україні - ціна стрімко зростає

Зростання цін на малину в Україні

Україна спостерігає суттєве зростання цін на малину через скорочення її пропозиції на ринку, повідомляє проект EastFruit.

Вереснем і на початку жовтня основну частину пропозиції на ринку становить малина ремонтантних сортів. Збирання такої малини триватиме ще декілька тижнів, поки погодні умови дозволяють.

На оптових ринках України малина пропонується невеликими партіями за ціною від 250 до 350 гривень за кілограм. Це в середньому на 67% дорожче, ніж наприкінці попереднього тижня. Також варто зазначити, що оптові ціни на малину досягли рекордного рівня за останні сім років.

Учасники ринку пояснюють зростання цін зменшенням асортименту місцевих фруктів і ягід та позитивними ціновими тенденціями на інших ринках.

Порівняно з минулим роком, оптові ціни на малину в Україні зросли на 310%. На початку жовтня 2023 року середні ціни на малину становили 65 гривень за кілограм, тоді як у 2022 році вони були вищими - 140 гривень за кілограм.

Ціни на овоч для борщу також зросли

Раніше також повідомлялося, що в Україні підвищилися ціни на овоч для борщу, але причина такого зростання поки що невідома.

Читайте також