Ціни від 30 євро: гірськолижний курорт у Швейцарії визнаний найкращим у світі

Гірськолижний курорт у Швейцарії - найкращий
Гірськолижний курорт у Швейцарії - найкращий

Сайт Omio, який займається бронюванням подорожей, провів дослідження найкращих гірськолижних курортів у світі. Вони оцінили понад 6 тисяч курортів за 11 різними факторами, такими як ціна квитків, рейтинг клієнтів, доступ до лижної школи та кількість заходів на курорті. Найкращим гірськолижним курортом світу визнано Arosa Lenzerheide в Швейцарії.

Найкращий курорт світу

Курорт Arosa Lenzerheide набрав вражаючий бал у 91,73, випередивши Зельден в Австрії, який набрав 91,68.

За дослідженням Omio, курорт Arosa Lenzerheide теж отримав високий рейтинг від клієнтів - 4,7 зі 5 зірок. Вартість одного денного абонемента для дорослих становить 89 євро, для молоді - 59 євро, для дітей - 29 євро.

Для лижників і сноубордистів є 225 кілометрів трас з надійним сніговим покривом та 43 підйомники для транспорту. Курорт також проводить сім змагань протягом сезону, включаючи Кубок світу з лижного кросу FIS Arosa та Swiss Snow Walk and Run.

Загалом, Швейцарія може похвалитися п'ятьма курортами, які увійшли до топ-20 найкращих у світі, а Австрія має 12 таких курортів. На додаток до цього, будується новий гірськолижний курорт GORO Mountain Resort в Карпатах, який повинен бути відкритий до 2029 року.

Читайте також