Чоловіки 50-60 років підлягають мобілізації на загальних умовах – Волинський ТЦК

Чоловік військового віку
Чоловік військового віку

Пресслужба Волинського територіального центру комплектування повідомила, що в Україні не існує заборони на мобілізацію чоловіків віком від 50 до 60 років. Розпорядження, яке регулює порядок мобілізації в цій віковій групі, є лише для службового користування і не скасовує призов для таких чоловіків.

Головне повідомлення сказане так: "Чоловіків віком від 50 до 60 років в нашій країні мобілізують за встановленим порядком. Якщо такі громадяни відповідають вимогам, то вони підлягають мобілізації на загальних умовах для виконання завдань, пов'язаних з обороною держави."

Пресслужба також наголосила, що під час мобілізації особливу увагу звертають на стан здоров'я, наявність військової спеціальності та попереднього досвіду осіб віком понад 50 років. Закон про проходження військової служби під час мобілізації осіб, які не досягли 25-річного віку, також було ухвалено Верховною Радою.

Однак, за даними видання The Times, намір України мобілізувати 200 тис. новобранців до кінця 2024 року може стати складним через зниження кількості призовників та зростаючий опір у населення. Деякі партнери також хочуть зрозуміти, чому Україна не знижує мобілізаційний вік. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зауважив, що демобілізація військовослужбовців до 25 років може призвести до обвалу на фронті.

Читайте також