Данія інвестує 628 мільйонів доларів в оборонпром України

Данія інвестує в український оборонпром
Данія інвестує в український оборонпром

Данія і Україна уклали угоду про інвестиції у військову промисловість

Данія і Україна уклали угоду про інвестиції у розмірі 4,2 млрд данських крон (приблизно $628 млн) в українську оборонну промисловість. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Данії.

Згідно з угодою, підписаною міністром оборони Данії Трельсом Лундом Поульсеном та його українськими колегами - міністром оборони Рустемом Умєровим і міністром стратегічної промисловості Германом Сметаніним, Данія фінансуватиме виробництво зброї та техніки в Україні. "Це посилює здатність українців виробляти саме ту зброю, на яку є попит", - зазначив Поульсен.

Фінансування складається з двох частин: 1,3 млрд крон, виділених урядом Данії за підтримки парламенту, та 2,9 млрд крон із заморожених російських активів, які Данія конвертує в готівку від імені ЄС.

Раніше Данія вже виділила 130 млн крон (понад 16 млн євро) на підтримку енергетичної системи України. Крім того, 20 вересня міністр оборони України Умєров повідомив про надходження 40,7 млн євро допомоги від Данії на рахунки Міноборони для українського виробництва.

Читайте також