Десантники відбили полоненого побратима за допомогою дрона

Десантники врятували полоненого брателя допомогою дрона
Десантники врятували полоненого брателя допомогою дрона

Воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади врятували захисника, якого росіяни взяли в полон, за допомогою дрона. Відео порятунку було оприлюднене журналістом Юрієм Бутусовим.

Під час відпрацювання свого сектора аеророзвідка десантників помітила, що окупанти утримують у полоні українського бійця.

В бригаді розповіли, що "йому дали зрозуміти, що з Мавіка працюють свої: перший скид дозволив воїну вирватися і бігти в бік наших позицій, а другий затрьохсотив противника, позбавивши його можливості наздогнати нашого бійця".

В результаті воїн зміг дістатись українських позицій.

Раніше росіянам наказали здатися в полон голосом із неба. 

Крім цього, Україна заборонила російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки. 

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо можливого розстрілу українського полоненого окупантами. 

Нагадаємо, що Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи прийняло рішення провести термінові дебати щодо українських військових та цивільних осіб, які перебувають у російському полоні. 

Донецька обласна прокуратура почала розслідування щодо воєнного злочину, скоєного російськими окупантами на Торецькому напрямку. За попередніми відомостями, троє українських військовослужбовців були розстріляні ззаду після того, як здалися в полон. 

Читайте також