«Дніпропетровщину треба готувати вже». Третя штурмова зробила тривожну заяву

Третя штурмова зробила тривожну заяву
Третя штурмова зробила тривожну заяву

Майор ЗСУ, заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін зазначив, що потрібно починати готувати до оборони Дніпропетровської області вже сьогодні. Про це він повідомив у Telegram.

«Ми не можемо постійно пересуватись від міста до міста і одночасно готувати ці міста до оборони. Все це треба планувати і будувати міцну лінію оборони заздалегідь. Не можна чекати, поки фронт дістанеться до наступного населеного пункту», - написав Жорін.

За його словами, у зв'язку зі ситуацією у Селидово та Покровську, Дніпропетровщину «необхідно готувати вже і контролювати цей процес».

Сповільнення російських військ

Останнім часом російська армія досягла певних успіхів у захопленні міста Селидове та прилеглих територій у Донецькій області. Однак головним напрямком їх руху є південь, що уповільнює продвиження у бік Покровська, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті зазначається, що близькість російських військ до Селидового та територіальні здобутки навколо міста можуть змусити сили оборони вивести свої війська з цього району, щоб уникнути потрапляння в облогу.

На Донеччині, недалеко від Селидового, російські війська скоїли ще один воєнний злочин, розстрілявши двох українських бійців.

Читайте також

Пам'ятки Сан Антоніо: що подивитися
сьогодні, 18:30 86 переглянули
Вид на пам'ятки Сан Антоніо