До атак на іранські військові об'єкти причетний Ізраїль – ЗМІ

Ізраїль дійсно причетний до ударів по іранських військових об'єктах в ніч з 28 на 29 січня. Як мінімум, ураження безпілотником заводу боєприпасів в Ісфахані - це саме робота Ізраїлю.

Хоча офіційні особи Ізраїлю не визнають, що країна причетна до знищення іранського заводу, насправді це так, повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників і знайомих з ситуацією осіб.

Ізраїльські військові та політики, зазначає видання, як і раніше не коментують це питання, нічого не кажучи про можливу причетність до атаки на іранські заводи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Тим часом неназваний американський чиновник повідомив інформаційному агентству Reuters, що в США вважають Ізраїль дійсно причетним. При цьому офіційні особи США всіма силами уникають коментарів - так, кілька інших чиновників заявили агентству, що не можуть нічого сказати, крім того, що Вашингтон не зіграв у цій операції ніякої ролі.

Крім того, спікер Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер, сказав лише те, що Збройні сили США не беруть участь в завданні ударів по Ірану. При цьому від подальших коментарів він також відмовився.

Ізраїльські ЗМІ тим часом пишуть, що нічна атака безпілотників в іранському місті Ісфахан мала "величезний успіх", попри заяви Ірану про протилежне.

Іран пригрозив Ізраїлю відповіддю після того, як іранські військові об'єкти були атаковані дронами.