До Байдена потім: стало відомо, з чого Зеленський розпочне свій візит до США

Зеленський розпочне свій візит США
Зеленський розпочне свій візит США

Президент України Володимир Зеленський планує розпочати свій візит до США 22 вересня з відвідин заводу боєприпасів у Пенсільванії.

За інформацією агентства AP, цей завод виробляє важливі боєприпаси для протистояння України у війні з РФ.

За словами американських чиновників, "цей завод відрізняється своїми технологіями й експертністю в виробництві боєприпасів, які значно допомагають Україні"

Президент Зеленський відвідає Скрентонський завод боєприпасів, де виготовляються артилерійські снаряди для гаубичних систем. Ці снаряди мають велику дальність дії і дозволяють українським військовим знищувати ворожі об'єкти з безпечної відстані до 32 кілометрів.

Після відвідин заводу, президент України вирушить до Нью-Йорка, де виступить на засіданні Генеральної Асамблеї ООН 24 вересня. Потім він переміститься до Вашингтона для зустрічі з президентом Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс. Переговори заплановано на 26 вересня.

Цікаво, що можлива зустріч Зеленського з колишнім президентом США, Дональдом Трампом, підтверджена самим президентом України.

Додамо, що раніше ЗМІ повідомили про плани Зеленського порушити питання офіційного запрошення України до НАТО на зустрічі з Джо Байденом.

Читайте також