До кінця наступного року розмінуємо правобережжя Херсонщини – голова ОВА

Розмінування правобережжя Херсонщини до кінця наступного року
Розмінування правобережжя Херсонщини до кінця наступного року

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що частина правобережжя Херсонської області вже розмінована. За планами місцевої влади, до кінця 2025 року повна розмінування території має бути завершено, але це залежить від безпекової ситуації.

Наразі в області працює близько 1000 саперів, які вже знищили понад 203 тисячі вибухонебезпечних предметів. Було обстежено понад 365 тисяч гектарів, з яких 65% становлять поля.

Російські обстріли уповільнюють темпи розмінування, але є плани прискорити цей процес. Розглядається можливість створення батальйону для розмінування на базі тероборони або формування мінізагонів.

Наразі опрацьовуємо питання створення на базі нашої тероборони батальйону для розмінування. І є другий варіант - формування мінізагонів для виконання цих робіт. - сказав він.

Загалом в Україні є 156 тисяч квадратних кілометрів потенційно забрудненої вибухонебезпечними предметами території, що становить 25% від загальної площі країни. За останній рік вдалося зменшити цю територію на 18 тисяч квадратних кілометрів.

Нагадаємо, окупанти атакували Херсонщину безпілотниками, що призвело до поранень.

Читайте також