До проєкту «Хочу жить» протягом війни звернулось більше 40 тис. росіян

Ілюстрація до проєкту «Хочу жити»
Ілюстрація до проєкту «Хочу жити»

Державний проєкт "Хочу жить" отримав 40 157 звернень від росіян за два роки з моменту запуску. Ця кількість продовжує зростати, незважаючи на опору російських спецслужб. Про це повідомляє Єдиний центр прийому звернень військовослужбовців РФ.

Незалежно від ситуації на лінії фронту, операції з евакуації російських військовослужбовців, які добровільно здалися, продовжуються. Кожні 2 дні представників ЗС РФ виводять на українську сторону, повідомляється.

Проєкт "Хочу жить" гарантує збереження життя росіян, яких кремлівський режим ставить перед вибором: загинути під вогнем українських військових або бути обнуленими у разі свого небажання покінчити життя самим. В рамках проєкту, росіяни оформлюються як військовополонені та знаходяться під захистом України.

Це дозволяє їм пережити війну в нормальних умовах і уникнути обміну. Також, вони можуть залишитися в Україні після закінчення конфлікту та не повертатися назад до російського режиму. Про це заявили у Єдиному центрі прийому звернень військовослужбовців РФ.

Російські найманці та втікаючі військовослужбовці

Україна стурбована діяльністю Росії з використанням найманців з африканських країн, включаючи "Африканський корпус".

Також, українське ГУР повідомило, що найманці з південно-азійських країн масово втікають з російської окупаційної армії через невиплату обіцяних грошей, жорстоке ставлення командирів та величезні втрати.

Російська сторона активно вербує іноземців з початку вторгнення в Україну, передбачаючи надання їм громадянства та оплату за злочини проти українського народу. Але, за словами пресслужби Головного управління розвідки МО України, більшість найманців із Сирії не повернуться додому.

Читайте також