Донька Ірини Фаріон розповіла про долю квартири її матері

Донька Ірини Фаріон розповіла про долю квартири
Донька Ірини Фаріон розповіла про долю квартири

Ірина Фаріон, колишня нардепка і мовознавиця, бажала, щоб її квартира у Львові належала її онукам - Еві та Дмитру. Про це розповіла донька Ірини Фаріон, Софія Семчишин, у інтерв'ю телеканалу "Перший Західний".

На запитання про те, чи має намір Софія Семчишин створити музей у квартирі, вона відповіла, що це квартира її дітей.

"Мама завжди мріяла, щоб ця квартира стала спадщиною для онуків - Еви та Дмитру. Тому це їхня квартира", - заявила Семчишин.

Софія Семчишин також поділилася, що її мати називала своїх онуків "скарбиками".

"Вона їх дуже кохала, завжди купувала для них іграшки, водила їх у кафе, на вистави, в кіно. Вони її обожнювали, вона завжди їх цілувала, обіймала, бігла їм назустріч. Для неї вони були цілим світом. Навіть якби вони просили прочитати книгу на 100 сторінок, вона читала до тих пір, поки вони не заснули", - розповіла Семчишин.

Нагадаємо, що Ірину Фаріон було вбито у Львові. Ввечері 19 липня невідомий вистрілив у неї на вулиці Масарика. Ірина Фаріон померла в лікарні того ж вечора.

З'ясувалося, що підозрюваним у вбивстві Ірини Фаріон є 18-річний хлопець з Дніпра, який орендував кілька квартир у Львові перед злочином.

Також засвідчено, що підозрюваний активно спілкувався з членами телеграм-спільноти "Против системы", власником якої є блогер Марко Бондаренко, що просуває конспірологічні, мізогінні, расистські та неонацистські ідеї.

Галицький суд Львова обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Його будуть тримати під вартою протягом 60 днів без можливості внесення застави.

Варто зазначити, що адвокатом 18-річного підозрюваного в убивстві Ірини Фаріон є Ігор Сулима, який раніше захищав людей, звинувачених у державній зраді і колаборації.

Читайте також