Довго не втримаєшся: ЗСУ скаржаться на погані укріплення біля Гірника

Військові скаржаться на слабкі укріплення
Військові скаржаться на слабкі укріплення

Українські військові висловлюють своє невдоволення через низьку якість оборонних укріплень та фортифікаційних споруд біля населеного пункту Гірник на Донеччині. Цю інформацію повідомляє аналітичний проект DeepState, посилаючись на заяви бійців ЗСУ та супутникові знімки.

Військові заявляють, що деякі з фортифікаційних споруд не відповідають стандартам безпеки, що робить їх неефективними відповідно наступам ворога. Недоліки в інженерній підтримці можуть стати загрозою як для безпеки військових, так і для успіху оборонних операцій.

«Окремо можна звернути увагу на колючий дріт «єгоза» в протитанковому рові, який скоріше за все призначений боротися з піхотою, яка дуже часто бігає в них як вдома. Проаналізувавши супутникові знімки, можна побачити намагання вибудувати ІФС, навіть присутні взводно-опорні пункти. Але їх якість залишає бажати кращого і довго на таких позиціях оборону не потримаєш», - пишуть аналітики DeepState.

Ситуація на фронті станом на 28 вересня

Станом на 28 вересня російські окупаційні війська посилюють свої наступальні дії на декількох напрямках, зокрема на Покровському та Кураїівському напрямках. За військовими джерелами, росіяни продовжують намагатися прорвати українську оборону, концентруючи сили та техніку на важливих ділянках фронту. У той же час, Збройні сили України успішно тримають оборону та відбивають напади ворога.

Особливо складна ситуація склалася навколо міста Покровськ, де російські підрозділи посилили наступальні операції. Незважаючи на інтенсивний тиск від ворога, ЗСУ ефективно ведуть оборону, відбиваючи численні атаки та завдаючи значні втрат противнику. Сили оборони України продовжують укріплювати свої позиції та готуються до можливих подальших наступів з боку ворога. Також ситуація залишається складною в районі Вугледара.

Нагадаємо, ворог активний біля Покровська, проводить атаки на Куп’янському, Лиманському та Времіївському напрямках. Карта бойових дій в Україні станом на 28 вересня 2024 року.

Також стало відомо, що російські війська готуються до проведення штурмових дій на Запорізькому напрямку. Про це розповів речник Сил оборони півдня Владислав Волошин у телепередачі.

Нагадаємо, Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський перебуває на найгарячіших ділянках фронту з візитом до українських захисників.

Читайте також